آیا بوتاکس یک روش بی خطر است؟
بوتاکس نوعی سم است که از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ساخته میشود. عملکرد بوتاکس به این صورت است که به طور موقت عضلات بافت هدف را فلج میکند. سازمان غذا و داروی آمریکا بوتاکس را یک روش کاملاً بیخطر و ایمن برای جوانسازی پوست معرفی کرده است، مشروط بر اینکه توسط پزشک متخصص و به مقدار مناسب تزریق شود.
تقریباً اکثر افراد میتوانند از مزایای بوتاکس بهرهمند شوند، اما برخی افراد باید از این درمان خودداری کنند. در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت که بوتاکس برای چه کسانی مناسب نیست.
چه کسانی نباید بوتاکس کنند؟
در ادامه افراد و شرایطی که نباید بوتاکس دریافت کنند، معرفی میشود.
1. بانوان باردار:
پزشکان توصیه میکنند که زنان باردار از تزریق بوتاکس خودداری کنند. هرچند شواهد قطعی در مورد خطرات بوتاکس در دوران بارداری وجود ندارد، اما برای احتیاط بیشتر بهتر است در این دوران بوتاکس تزریق نشود.
2. خانمهای شیرده:
بوتاکس به عنوان یک سم میتواند سلامت کودک شیرخوار را تهدید کند. به همین دلیل توصیه میشود خانمهای شیرده از تزریق بوتاکس در این دوران خودداری کنند.
3. بیماران مبتلا به اختلالات عصبی-عضلانی:
بیماران مبتلا به این اختلالات ممکن است علائمشان با تزریق بوتاکس تشدید شود. تحقیقات نشان دادهاند که این افراد ممکن است مشکلات تنفسی یا دیسفاژی (اختلال در بلع) پیدا کنند.
4. افرادی که به بوتاکس آلرژی دارند:
اگر بعد از تزریق بوتاکس علائمی مانند خسخس سینه، کهیر، احساس ضعف، خارش و تورم در لبها، صورت، گلو یا زبان تجربه کردهاید، احتمالاً به بوتاکس آلرژی دارید و باید از این درمان خودداری کنید.
5. افراد زیر ۱۸ سال:
در اکثر موارد، تزریق بوتاکس برای افراد زیر 18 سال توصیه نمیشود. با این حال، در موارد خاص و با تجویز پزشک برای درمان برخی شرایط، ممکن است تزریق بوتاکس انجام شود.
ممنوعیت دارویی
قبل از تزریق بوتاکس، توصیه میشود مصرف داروهای رقیقکننده خون مانند آسپرین، ویتامین E، امگا ۳، ایبوپروفن و مشابه آنها حداقل دو هفته قبل از تزریق متوقف شود. در صورتی که پزشک شما اجازه قطع این داروها را نمیدهد، ممکن است تزریق بوتاکس برای شما مناسب نباشد.
داروهای ضد انعقاد خون:
در صورتی که اختلال انعقاد خون دارید و مجبور به مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند وارفارین هستید، شما کاندیدای مناسب برای تزریق بوتاکس نیستید. البته این توصیه معمولا برای بیمارانی است که دوزهای بالاتر این دارو را استفاده میکنند.
افرادی که تبخال یا حساسیت پوستی دارند:
در صورتی که در نواحی پیشانی، اطراف چشمها، لب، یا خطوط ابرو تبخال یا بیماری پوستی دارید، بهتر است تزریق بوتاکس را به زمانی دیگر موکول کنید. همچنین در صورت وجود زخم یا حساسیت در این نواحی، باید منتظر ترمیم کامل آنها باشید.
ضعف سیستم ایمنی:
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا مبتلا به بیماریهای خود ایمنی هستند، نباید بوتاکس تزریق کنند زیرا ممکن است باکتریهای موجود در بوتاکس برای آنها خطرناک باشند.
بوتاکس برای چه کسانی مناسب است؟
حال نوبت به کسانی میرسد که میتوانند از مزایای بوتاکس بهرهمند شوند:
- افراد با چین و چروک در پیشانی و اطراف چشم
- افراد بالای 18 سال
- افرادی که از میگرن رنج میبرند
- افرادی که دچار تعریق زیاد هستند
در کدام مناطق بدن امکان تزریق بوتاکس وجود دارد؟
- تزریق بوتاکس برای رفع چین و چروک پیشانی و بالای بینی
- رفع افتادگی پلک با تزریق بوتاکس
- تزریق بوتاکس برای خطوط اخم
- درمان خطوط پنجه کلاغی دور چشم
- از بین بردن خطوط اطراف لب با بوتاکس
- تزریق بوتاکس برای رفع چین و چروک در شانه و گردن
- رفع تعریق زیاد در زیر بغل و کف دست با بوتاکس
-
چرا کلینیک زیبایی دکتر فراز قانونی؟
اگر به دنبال بهترین کلینیک زیبایی شیراز هستید، کلینیک دکتر فراز قانونی با ارائه خدمات حرفهای و استفاده از جدیدترین تکنولوژیها بهترین انتخاب برای شماست. تیم متخصص ما با تجربه بالا آماده ارائه خدمات به شما عزیزان هستند.
(برای مشاوره یا رزرو وقت، همین حالا تماس بگیرید.)