ژل یا فیلر چیست؟

با گذشت زمان و افزایش سن بافت و استخوانهای صورت و بدن تحلیل رفته و چین‌وچروک روی پوست ظاهر می‌شود. نواحی مختلف صورت حجم خود را ازدست‌ می دهند و افتاده به نظر می‌رسند. تزریق ژل یا فیلر می‌تواند حجم ازدست‌رفته را بازگرداند و چین‌وچروک‌ها را تا حد زیادی اصلاح کند. تزریق ژل جهت لیفت در نقاط مختلف صورت هم کاربرد دارد.

موارد کاربرد تزریقات فیلر یا ژل:

ازبین‌بردن خطوط خنده و اندوه 
از بین بردن خطوط خط اخم و پیشانی
از بین بردن خطوط پشت لب 
حجیم ، برجسته‌کردن و لیفت لب‌ها
حجیم کردن و اصلاح فرم چانه ، خطوط و زوایای فکی
بهبود تقارن در دو طرف صورت و حجیم کردن و لیفت گونه ها
اصلاح فرم و افزایش حجم در نواحی شقیقه ها
اصلاح فرم تیغه بینی و لیفت بینی
اصلاح فرم بافت از دست رفته زیر چشم و مجرای اشکی
رفع جای جوش و حجیم کردن مناطق مختلف صورت و بدن

اقدامات و مراقبت های قبل از تزریق ژل به صورت:

بیمار باید از سلامت عمومی خوبی برخوردار باشد. اگر مستعد ابتلا به تبخال هستید به پزشک خود اطلاع دهید. در این موقعیت قبل از تزریق ژل حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
اگر رویداد و میهمانی خاص یا تعطیلاتی را در پیش دارید، به علت التهاب اولیه و نتیجه بهتر تزریق ژل به صورت، درمان خود را از دو هفته قبل از این رویداد ها شروع کنید. اگر آنتی بیوتیک یا داروی خاصی مصرف می کنید یا به علت بیماری تحت نظر پزشک هستید، قبل از اقدام به تزریق ژل با پزشک تزریق کننده خود مشورت کنید. 

اقدامات و مراقبت های بعد از تزریق ژل به صورت :

در ۲۴ساعت اول 
مصرف دخانیات ،نوشیدن مشروبات الکی ، ورزش سنگین ،ماساژ دادن محل تزریق ،شستشو و استحمام،آرایش کردن
ممنوع می‌باشد .
التهاب اولیه و کبودی مختصر بعد از تزریق طبیعی می باشد.

ممنوعیت های تزریق ژل و بوتاکس:

تزریق های در دوره بارداری ممنوع می‌باشد
و در دوران شیر دهی حتما باید از قبل با پزشک متخصص مشورت شود.
اما به صورت کلی 
تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی ممنوع می‌باشد 
اما تزریق فیلر فقط با صلاحدید پزشک در دوران شیردهی مجاز می‌باشد.

تزریق ژل و ماندگاری آن:

مدت‌زمان ماندگاری ژل‌ و فیلرهای پوستی بستگی به نوع و کیفیت محصول، منطقه درمان و شرایط متابولیسم و نوع فعالیت بدنی و رژیم غذایی مراجعه‌کننده دارد.معمولا ماندگاری فیلر در ورزشکاران ،افرادی که استعمال دخانیات یا مشروبات الکلی دارند،افرادی که بیماریهای زمینه ای یا مصرف داروهای خاص دارند و افرادی که دارای متابولیسم بدنی بالایی هستند ،کمتر خواهد بود.

تمدید ژل:

ژل‌ها معمولاً موقتی بوده و پس از ۶ تا ۱۸ ماه به‌مرور از بین می‌روند. در این شرایط می‌توان برای تمدید به متخصص مراجعه کرد. با چند بار تمدید، کلاژن‌سازی در پوست فعال شده و نتایج حاصل از این روش ماندگارتر می‌شود.

ژل دائمی:

در واقعیت چیزی به‌عنوان ژل‌های دائمی که نیاز به تمدید نداشته باشند، وجود ندارد. تمامی ژل‌ها پس از مدتی از بین می‌روند و برای ایجاد نتایج قبلی باید آن‌ها را تمدید کرد. ژل‌های دائمی معمولاً بیش از ۲ سال ماندگاری دارند. میزان ماندگاری به شرایط شخص هم بستگی داشته و ممکن است، دوام آن‌ها کمتر از ۲ سال شود. این نوع ژل‌ها از مواد مصنوعی ساخته شده  هستند.

آیا از بین‌ بردن ژل ممکن است؟

برخی از ژل‌ها را می‌توان با استفاده از آنزیمی به نام هیالورونیداز از بین برد. ژل‌هایی که حاوی اسید هیالورونیک هستند، با تزریق این آنزیم حل شده و از بین می‌روند. معمولاً متخصص پیشنهاد می‌کند، در صورت عدم رضایت یا فرم نامناسب صبر کنید تا به‌مرور از بین برود. اما در غیر این صورت میتوان با تزریق آنزیم فرم صورت را به همان فرم اولیه تبدیل کرد .

انواع فیلر یا ژل از چه چیزی ساخته می‌شود؟

انواع مختلفی از ژل وجود دارد که توسط FDA تائید شده‌اند. جراحان و متخصصان زیبایی با توجه به ناحیه مورد نظر از انواع این ژل‌ها استفاده می‌کنند. ژل‌ها بر اساس ماده‌ای که از آن ساخته شده‌اند،که مهمترین آنها فیلر های هیالورونیک اسید هستند،طبقه‌بندی می‌شوند. 
اسید هیالورونیک (HA) ماده طبیعی است که در بدن وجود دارد. این ماده جهت حفظ بافت چربی،آبرسانی و جوانسازی پوست نقش بسیاری دارد. این نوع ماده معمولاً نرم و ژل‌مانند است. ژل ها یا فیلرهای اسید هیالورونیک دائمی نبوده و حدود ۶ تا ۱۲ ماه ماندگاری دارد. از آنجایی‌که این ماده طبیعی بدن است، به‌تدریج ذرات آن در پوست جذب می‌شود. بیشتر این ژل‌ها با لیدوکائین تزریق می‌شوند تا درد در طول تزریق و بعد از درمان به حداقل برسد.
البته فیلر های دیگری وجود دارند که ماندگاری بالاتری دارند و از کربوکسی متیل سلولز ( CMC ) و پلی کاپرولاکتون ( PCL ) تهیه می شوند .این فیلر ها نیز قابلیت جذب زیستی توسط آنزیم های بدن را دارند و به مرور زمان تجزیه شده و به آب و کربن دی اکسید تبدیل می شوند.